Solide overwinning houdt Maaseik aan kop in play-offs

Na de euforie van de plaatsing voor de Play-off 12 in Europa was het terug back to business in eigen land. De tweede opdracht voor Maaseik lag in Waremme. De Luikenaars zijn samen met Trentino Diatec (ITA) de enigen die NOLIKO al konden kloppen in eigen huis. Opletten geblazen dus voor de mannen van coach Banks, zeker op verplaatsing.

Waremme begon met Cosemans, David, Abinet, Thus, Pavelka, Poelman en libero Albert. NOLIKO ving de wedstrijd aan met Maan, Rychlicki, Sighinolfi, Tammemaa, Gevert, Blankenau en twee libero’s: Dumont in verdediging en Dronkers in receptie.
Het begin van de wedstrijd verliep vrij gelijkopgaand. Over 3-3 ging het naar 4-5 na een blok van Blankenau. Maan pikte ook meteen zijn graantje mee met een knappe aanval en een ace en zo konden de teams voor een eerste keer gaan rusten bij 6-8.
Limburger Cosemans besefte dat zijn team Maaseik niet mocht laten weglopen en scoorde dan zelf met een tweede-handsballetje. Zijn team kwam terug in de set en haalde soms spectaculair uit, David knap voorbij het drie-mansblok van NOLIKO en 13-13. Maar de efficiëntie van de Maaslanders bereikte een nieuw hoogtepunt en zo stond er na onder meer een blok van Gevert opnieuw een kloofje op de tabellen bij de time-out: 13-16.
Een dubbele wissel volgde bij de thuisploeg maar dat bleek niet genoeg, de coach van Waremme greep dan bij 14-18 maar naar een time-out. Tammemaa aan het kanon, Maan als een rots in de branding in verdediging en Rychlicki als ‘afmaker’ waren het gouden recept voor NOLIKO. Over 15-19 ging het naar 16-20 en 17-22. De thuisploeg vond echter nog een laatste adem en kwam, vooral dankzij veel fouten bij Maaseik, nog terug tot 23-24 na vijf setballen weggewerkt te hebben. De zesde was er teveel aan en zo won het team van coach Banks de eerste set met 23-25.

De tweede set begon zonder wissels. Maaseik begon als een sneltrein, Maan met een enorm opslagdruk zorgde in een mum van tijd voor 0-5. Over 1-6 konden de teams gaan drinken bij 3-8.
De kloof was een feit en die kon de thuisploeg niet meer verkleinen. Gevert knap in de straat en een lucky ace van Evrard voor 7-12. Maaseik speelde iets minder nauwkeurig maar Waremme wist van geen hout meer pijlen maken. De tweede verplichte time-out vond plaats bij 11-16.
Het gewijzigde team van coach Banks deed zijn job en dat bleek meer dan genoeg. Rychlicki blokte de 11-17 op de bordjes terwijl hij daarna twee keer toesloeg vanop de pipe, 16-22. De tweede set was toen al binnen. Er volgden nog enkele lange rally’s maar de eindstand sprak boekdelen, 18-25.

Ook in de derde set begon NOLIKO verschroeiend. Deze keer was het Sighinolfi die vanaf de opslaglijn zorgde voor 0-2. David slaat de bal vervolgens vol op de borst van Jelte Maan die duidelijk genoeg in de fitness heeft gezeten want de bal valt aan de andere kant van het net gewoon binnen, 0-3. Waremme had geen zin om de tweede set nog eens over te doen en begon beter te spelen. Poelman voor 3-5 en een toetsfout van Maan zorgde voor 6-7. De coaches konden hun spelers opnieuw toespreken bij 6-8.
Libero Dumont liet zich daarna opmerken met een knappe safe, Rychlicki maakt het af en er stond 9-11 te lezen. Gevert voegde daar prompt een ace aan toe en time-out bij de thuisploeg. Slimme ingreep zo bleek want de Maaslanders konden in eerste instantie geen echte kloof meer uitbouwen. De laatste rustpauze van de set vond plaats bij 13-16.
Sighinolfi bedankte zijn coach voor de basisplaats bij 14-19 met een knappe aanval. Van Heyste kwam daarna in voor de opslag en deed dat zeer sterk. Met een knappe service zorgde hij voor 15-21. NOLIKO had bloed geroken en won de derde set uiteindelijk vrij makkelijk. Eindstand was 17-25.

Dankzij deze overwinning staan de Maaslanders los aan kop in hun poule. Als ze aanstaande woensdag thuis winnen, opnieuw tegen Waremme, is het al zeker van de eerste plaats en dus een ticket voor de Final 4. Het spel van de Maaslanders is nog niet terug op het niveau van pakweg de wedstrijd tegen het Poolse Zaksa maar de bekerfinale lijkt nu wel helemaal verteerd.

Voor alle foto’s van dit en het vorige seizoen klik hier.

Voor het volledig speelschema klik hier.

Voor de huidige stand in de Euromillions Volley League klik hier.

FOTO’S: VOLLEYBALCLUB NOLIKO MAASEIK
Advertenties

4 gedachtes over “Solide overwinning houdt Maaseik aan kop in play-offs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s